ارتودنسی کودکان
ارتودنسی از درمان های دندانپزشکی است که به منظور اصلاح ناهنجاری های فکین و مشکلات دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از گزینه های درمان ارتودنسی ، ارتودنسی کودکان است و این درمان برای کودکان ویژگی های خاصی دارد. در دوران کودکی بسیاری از ناهنجاری های دندان ها و مشکلات فکین قابل تشخیص و درمان هستند.
درمان ارتودنسی در کودکان بهتر و راحت تر امکان پذیر است؛ زیرا در سنین کودکی رشد استخوان ها و فکین کامل نشده است و دندان ها به سادگی جابجا شده و سریع تر در موقعیت صحیحشان قرار می گیرند.
نکته ای که در این جا اهمیت دارد، این است که گرچه در دوران ارتودنسی بسیاری از ناهنجاری ها و مشکلات فکی قابل تشخیص و درمان هستند اما با این وجود، درمان هرگونه مشکلی در سن و شرایط معینی قابل انجام است.
درمان ارتودنسی کودکان
در این صورت، ارتودنسی کودکان می تواند جنبه پیشگیرانه داشته باشد و از بسیاری از عوارض و مشکلات دندان ها و فکین جلوگیری کند. با این شرایط، ارتودنسی کودکان می تواند باعث کاهش هزینه درمان ارتودنسی، رفع سریع تر مشکل، کیفیت بهتر نتیجه درمان و حتی کاهش دوره درمان فعال ارتودنسی باشد.
برای درمان ارتودنسی کودکان می توان از انواع روش های ارتودنسی استفاده کرد؛ اما در نهایت، این متخصص ارتودنسی است که با بررسی و معاینه دقیق دندان ها و همچنین با مشورت با بیمار بهترین نوع درمان را برای او انتخاب می کند.
در این صورت، پیشنهاد می شود تا به منظور درمان ارتودنسی دندان های کودکان خود به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. متخصصین ارتودنسی علاوه بر اینکه دوره عمومی دندانپزشکی را گذرانده اند یک دوره چند ساله تخصص ارتودنسی نیز آموزش دیده اند و تبحر و مهارت بیشتری در این زمینه دارند. در این صور ت شما با مراجعه به متخصص ارتودنسی خوب می توانید از نتیجه درمان ارتودنسی کودک خود اطمینان پیدا کنید.
سن مناسب برای درمان ارتودنسی کودکان
توصیه می شود، کودکان در سن هفت سالگی برای معاینه دقیق دندان ها به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند. دلیل این امر رفع مشکلات فکی و دندانی در سریع ترین زمان است؛ قبل از اینکه کودکان با عوارض مشکلات و ناهنجاری های فکی و دندانی مواجعه شوند. دراین صورت، معمولا کودکانی که دچار این ناهنجاری ها باشند، در سنین 9 تا 14 سالگی تحت درمان ارتودنسی قرار می گیرند.
در واقع، مشاوره و درمان سریع مشکلات دندانی و ناهنجاری فکی سبب می شود تا از به وجود آمدن آسیب ها و مشکلات بزرگتر جلوگیری شود. در نتیجه، در صورتی که کودکتان دچار مشکلات جدی دندان و فک است و حتی در صورتی که دندان های خیلی شلوغی دارد، بهتر است هرچه سریع تر به متخصص ارتودنسی مراجعه شود.
تا حدود سن 14 سالگی و در واقع، تا زمانی که کودک در سن رشد قرار دارد، بهترین زمان برای انجام درمان ارتودنسی است، زیرا به دلیل عدم اتصال کامل دندان ها به آرواره و در واقع، عدم رشد کامل دندان ها و فکین، روند درماند تاثیر گزار تر و با کیفیت تر خواهد بود.
علائم نشان دهنده نیاز کودکان به درمان ارتودنسی
شاید جالب باشد بدانید که شما می توانید ناهنجاری های فک و دندان کودک خود را تشخیص دهید. در این صورت، برخی علائم وجود دارند که با مشاهده آنها می توانید در بهترین زمان ممکن به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا از عوارض و مشکلات جانبی ارتودنسی جلوگیری به عمل آورده شود.
شما می توانید مشکلاتی نظیر، فاصله زیاد دندانی، عدم جفت شدن دندان های فک بالا و پایین، جلو بودن بیش از حد دندان های فک بالا و یا فک پایین را به موقع در کودکان خود شناسایی کنید. در صورت بروز این مشکلات هرچه سریع تر کودک خود را نزد یک متخصص ارتودنسی ببرید تا یک نتیجه باکیفیت و سریع را از این درمان دریافت کنید.
ناهنجاری های ارتودنسی کودکان
ناهنجاری ها و مشکلاتی که در ادامه ذکر می شوند نیازمند درمان ارتودنسی دندان هستند ، که معمولا در کودکان نیز قابل تشخیص، درمان و کنترل می باشند:
جلو بودن بیش از حد فک پایین و یا عقب بودن فک بالا :
بهترین سن برای درمان این ناهنجاری، سنین زیر 8 سال و زمانی است که رویش دندان های ثتایای بالا تکمیل می شود. گرچه در برخی موارد، امکان مداخله اصلاح رشد در این زمینه با استفاده از روش ارتودنسی کودکان، تا زیر سن 13 سال نیز امکان پذیر ات. معمولا برای درمان این ناهنجاری از فیس ماسک های ارتودنسی کودکان استفاده می شود.
عقب بودن فک پایین و یا جلو بودن بیش از حد فک بالا :
بهترین زمان برای اصلاح هدایت رشد فک به منظور درمان این ناهنجاری، در حدود یک سال قبل از سن بلوغ بیمار است. برای درمان این ناهنجاری نیز در ارتودنسی کودکان معمولا از هدگیر و یا دستگاه فانکشنال استفاده می شود.
تنگی بیش از حد فک بالا :
بهترین سن برای درمان این ناهنجاری قبل از 13 سالگی و در واقع قبل از زمانی است که درز میانی فک بالا استخوانی می شود. این مشکل معمولا در بیمارانی دیده می شود که مشکل تنفس دهانی دارند. درمان این ناهنجاری نیز در ارتودنسی کودکان با استفاده از دستگاه های اکپندر فک مانند پیچ هایرکس انجام می شود که به واسطه آن فک بالا عریض تر می شود. در این صورت، کام از ناحیه درز کامی به خوبی بازشده و این ناهنجاری اصلاح و درمان می شود.
ناهنجاری اپن بایت :
معمولا ناهنجاری اپن بایت به دلیل مشکلات ژنتیکی و یا محیطی مانند مکیدن انگشت و یا تنفس دهانی، در کودکان ایجاد می شود. در دوران کوکی فک به صورت سریع رشد می کند و به همین دلیل در این سنین می توان با استفاده از پلاک های متحرک ارتودنسی کودکان، رویش دندان های عقبی را کنترل و رویشدندان های جلویی را به منور بستن فاصله عمودی بین دندان ها تسهیل کرد.
افتادن زودهنگام دندان شیری کودکان :
یکی از شایع ترین مشکلات دندانی در بین کودکان، نامرتب در آمدن دندان های دائمی به دلیل، کشیدن و یا افتادن زودهنگام دندان های شیری است. دندان های شیری فضای لازم را برای رویش دندان های دائمی نگه می دارند. در این صورت، بهترین درمان برای رفع این مشکل استفاده از فضا نگهدارهای ارتودنسی کودکان است که اقدامی پیشگیرانه برای عوارض جانبی و مشکلات بعدی به شمار می شود.
نتیجه گیری
تمامی این درمان ها، در سنین کودکی به سادگی قابل کنترل و درمان هستند. در صورتی که این مشکلات ادامه پیدا کرده و فرد در سنین بزرگسالی برای درمان مراجعه کند، درمان ارتودنسی نیازمند استفاده از براکت های ارتودنسی و در برخی موارد، سایر درمان های پیچیده مانند جراحی فک خواهد بود. به همین دلیل، توصیه می شود کودکان خود را برای درمان ارتودنسی در سنین پایین به نزد متخصص ارتودنسی ببرید تا از آسیب های جدی تر درسنین بالا جلوگیری شود.
امیدواریم که این مطلب ( ارتودنسی کودکان ) مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد. برای دیدن مطالب بیشتر به سایت کلینیک حکیم مراجعه مراجعه کنید.