02634027070

02634027071

LOCATION

البرز - فردیس - بین فلکه دوم و سوم - مابین خیابان 25 و 27

عصب کشی

عصب کشی

آنچه در این نوشته خواهید خواند:

عصب کشی دندان

عصب کشی دندان یا در اصطلاح دندانپزشکی روت کانال، از درمان های دندانپزشکی است که معمولا در دندان های پوسیده شده مورد استفاده قرار می گیرد. دندان ها دارای دو قسمت تاج و ریشه هستند.

تاج دندان نیز دو قسمت دارد که به قسمت بیرونی آن مینا و به قسمت دروانی آن عاج گفته می شود. در زیر عاج دندان یک محفظه ای قرار دارد که به اطاق پالت معروف است که عصب و عروق خونی از ریشه دندان وارد آن می شود.

در این صورت، زمانی که اطاق پالت در معرض عوامل میکروب زا قرار می گیرد، پوسیدگی از سر مینا رد شده و به عاج می رسد. در این صورت، دندان ها نسبت به سرما و یا گرما حساس می شوند و دندان ها دچار درد شدیدی میگردند.

در این شرایط، معمولا انتهای ریشه دندان دچار التهاب شده و در صورتی که این مشکل درمان نشود، عصب دندان از بین می رود. در این صورت دندان اصطلاحا میمیرد و انتهای ریشه دندان شروع به عفونت می کند. معمولا این عفونت با آبسه همراه است.

به همین دلیل، دندان هایی که نیاز به عصب کشی دارند همواره با درد همراه نیستند.

چه زمانی دندان نیاز به عصب کشی پیدا می کند؟

درمان عصب کشی دندان تنها در صورتی انجام می شود که پالپ دندان یا همان بافت نرم مرکز دندان، عفونی شود. در این حالت، معمولا از دندان عکس رادیولوژی تهیه شده و محل پوسیدگی دندان تشخیص داده می شود.

اما برخی علائم هستند که وجود آنها در دهان نشان دهنده ایجاد عفونت در دندان است. این علائم عبارتند از:

  1. ایجاد درد در دندان هنگام غذا خوردن و یا نوشیدن مایعات سرد و گرم
  2. ایجاد درد شدید در دندان در هنگام گاز گرفتن و یا جویدن مواد غذایی
  3. لق شدن دندان و همچنین سیاه شدن دندان در صورتی که عفونت ایجاد شده پیشرفت کند.

این علائم معمولا با مردن دندان از بین می رود و عفونت به کانال ریشه دندان گسترش پیدا می کند. در ادامه این مراحل درد شدید و آزاردهنده ای در دندان مرده شده و احتمالا در دندان های اطراف به وجود می آید.

مراحل آن دندان معمولا در یک یا دو جلسه انجام می شود. در صورتی که درمان دشوار باشد و کانال های دندان عفونی شده باشند، فرد باید از داروهای تجویز شده دندانپزشک معالج استفاده کرده و در جلسه بعدی درمان عصب کشی انجام می شود.

مراحل عصب کشی دندان

بعد از اینکه دندان مورد معاینه قرار گرفت و عکس رادیولوژی از آن تهیه شد، به دندان فرد بی حسی تزریق می شود.

در صورتی که در دندان آبسه ایجاد شده باشد و عفونت دندان بسیار شدید باشد، پوسیدگی های دندانبرداشته شده و عاج دندان به منظور دسترسی به پالپ باز می شود. در این صورت، عصب عفونی شده دندان توسط دندانپزشک خارج می شود.

بسته به اینکه دندان چند تعداد کانال و یا مسیر عصبی دارد، تعداد جلسات درمان معمولا بین  1 تا 3 جلسه متغیر است.

برای دندان هایی که 1 یا 2 کانال دارند، معمولا 1 تا 2 جلسه و برای دندان های 3 کاناله معمولا 3 جلسه درمان مورد نیاز است.

بعد از معاینه و تهیه عکس رادیولوژی و استفاده از دارو های بی حسی برای کنترل درد در زمان درمان که ممکن است در صورت ایجاد آبسه و عفونت دندان بسیار شدید باشد پوسیدگی های دندان برداشته شده و عاج دندان برای دسترسی به پالپ باز می شود.

عصب عفونی شده دندان توسط متخصص درمان ریشه خارج خواهد شد.

هزینه عصب کشی دندان

هزینه درمان همانند سایر درمان های دندانپزشکی به عوامل و فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که این عوامل می توانند باعث کاهش و یا افزایش هزینه عصب کشی دندان شوند.

در واقع، عصب کشی دندان هزینه ثابت و مشخصی ندارد. اما محدوده ای که می توان برای هزینه این درمان دندانپزشکی در نظر گرفت، بین 700 تا 1 میلیون تومان است.

معمولا قیمت درمان به هزینه ترمیم و پرکردپی دندان، میزان و سطح پرکزدگی و چند کاناله بودن دندان بستگی دارد.

عمر دندان عصب کشی شده

پس از اینکه درمان عصب کشی دندان انجام شده، عملیات ترمیم و پرگردن دندان صورت می گیرد. در این شرایط، رعایت بهداشت دهان و دندان روی افزایش طول عمر درمان عصب کشی بسیار تاثیرگزار است.

اما نکته ای که در این جا اهمیت دارد این است که، در صورتی که دندان به درمان ریشه و با عصب کشی نیاز پیدا کند، در سریع ترین زمان ممکن این درمان باید روی دندان انجام شود.

در واقع، هرچه سریع تر درمان روی دندانی که نیاز به عصب کشی دارد انجام شود، نتایج درمان بهتر خواهد بود و طول عمر درمان نیز افزایش پیدا می کند.

عامل دیگری که روی عمر دندان عصب کشی شده تاثیر گزار است، کیفیت انجام درمان و تخصص و تبحر دندانپزشک معالج است.

در این صورت، اگر درمان عصب کشی با دقت و با کیفیت انجام نشود ، به مرورزمان باکتری ها و میکروب ها به داخل دندان نفوذ کرده و باعث ایجاد عوارض جانبی می شوند.

و عامل آخر، مواد ترمیمی مورد استفاده است که می تواند روی طول عمر دندان عصب کش شده بسیار موثر باشد. بدیهی است که اگر دندانپزشک از مواد باکیفیت و دائمی برای پرکردن و ترمیم دندان استفاده کند، طول عمر دندان نیز افزایش گیدا می کند.

به طور کلی می توان گفت طول عمر یک دندان عصب کش شده معمولا 10سال است که رعایت موارد گفته شده می تواند روی افزایش و یا کاهش این مدت بسیار تاثیرگزار باشد.

جلوگیری از پوسیدگی دندان ها

فرد می تواند با رعایت برخی نکات از بروز پوسیدگی دردندان های خود جلوگیری کند که این نکات عبارتند از:

  • مسواک زدن به طور صحیح و روزانه
  • کاهش مصرف مشروبات الکی و نوشیدنی های گازدار
  • محدودکردن استفاده از شکلات های قندی و آدامس های قند دار و در صورت استفاده، مسواک زدن بلافاصله بعد از مصرف
  • عدم استفاده از شیرینی جات بافاصله قبل از خواب
  • استفاده مداوم از نخ دندان
  • مراجعه مدائم و منظم به دندانپزشک و انجام معاینات لازم

با رعایت این نکات می توان از بروز پوسیدگی در دندان ها جلوگیری کرده و طول عمر دندان ها را افزایش داد.

امیدواریم که این مطلب ( عصب کشی ) مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد. برای دیدن مطالب بیشتر به سایت کلینیک حکیم مراجعه کنید.