فیکسچر چیست؟
شاید برای شما هم سوال باشد که فیکسچر چیست و چه کاریردی دارد. مهمترین قسمت ایمپلنت دندان، فیکسچر ایمپلنت است. قطعه ای بسیار مهم در ایمپلنت دندان میباشد، که در واقع جای ریشه دندان از دست رفته شما را می گیرد. در طول کاشت ایمپلنت یک فیکسچر در استخوان فک قرار می گیرد که با گذشت زمان به استخوان فک شما جوش می خورد.
این امر سبب می شود که دستگاه در آناتومی دهان شما ادغام و فک شما را متقاعد به این می کند که دستگاه ایمپلنت (فیکسچر) شما هیچ تفاوتی با ریشه دندان واقعی ندارد. جنس فیکسچر از تیتانیوم است و یک آلیاژ سازگار با بدن انسان می باشد و بدن آن را به عنوان یک ماده خارجی تشخیص نمی دهد.
روش کاشت فیکسچر چیست؟
ایمپلنتهای دندان به عنوان یکی از قابل پیشبینی ترین و محبوب ترین روش جایگزینی دندان در دندانپزشکی های مدرن در نظر گرفته شده اند که در مراحل بسیار راحت و ساده ای صورت پذیر است، روش کاشت آن به صورت زیر می باشد:
مرحله اول (جایگذاری ایمپلنت):
قرار گیری فیکسچر یا ایمپلنت و جایگذاری دقیق آن درون استخوان فک می باشد، که بافت لثه بر روی فیکسچر قرار می گیرد. این روش با بی حسی موضعی صورت می گیرد، اما به طور کلی دردناک نیست. ممکن است حدود سه یا چهار ساعت بعد از اثر بیهوشی کمی تورم، درد و ناراحتی را به همراه داشته باشد، که پس از آن ایمپلنت برای پیوند طبیعی به استخوان برای مدت سه تا شش ماه زمان می برد تا بهبود یابد.
مرحله دوم (پیوند اباتمنت):
در پیوند اباتمنت اتصال ایمپلنت و پروتز دندان انجام می شود. وقتی پیوند استخوان بین سه تا شش ماه تکمیل و اتصال میان ایمپلنتها با استخوان در حدی مستحکم و مقاوم می شود، که توانایی پشتیبانی از پروتز جدید را دارد، در نتیجه آن روکش ایمپلنت طی یک جراحی ثانویه برداشته میشود.
هنگامی که اباتمنت به ایمپلنت متصل می شود، ابانمنت را از میان بافت لثه عبور می دهند و مانند یک قالب عمل میکند که دندان ها را به آن متصل می کنند. در برخی موارد با قرار دادن اباتمنت بر روی فیکسچر هنگام جاگذاری این قطعه، این مرحله صورت نمی گیرد، اما جای نگرانی نیست و دندانپزشک آن را در زمان بعدی انجام می دهد.
مرحله سوم (پروتز):
این مرحله به صورت کلی طی چند جلسه مراجعه به مطب دندانپزشک انجام می شود، که در این جلسات نظر خودتان را نسبت به دندان های جدیدتان اعلام و انتظارات خود را بیان می کنید. دندانپزشک با کمک ایمپرشنها که از اباتمنت و دندانهای باقی ماندهی شما گرفته میشود، موقعیت دقیق دندان ها را تعیین می کند، که دقیقا همانند دندانهای طبیعی عمل می کند.
دوره بهبودی عمل فیکسچر
کاشت ایمپلنت دندان یک عمل جراحی است، که به دوره بهبودی نیاز دارد. در طول این مدت، متداول و عادی است که مقداری تورم و درد، همچنین خونریزی و کبودی جزئی در نزدیکی محل جراحی مشاهده شود. پیشنهاد می کنیم که در چند روز اول پس از جراحی ایمپلنت فقط غذاهای نرم را مصرف کنید.
همچنین پیروی از تمام دستورالعمل ها برای مراقبت های بعد از جراحی، از جمله تمیز کردن محل جراحی و استفاده از هرگونه دارویی که برای شما تجویز شده است، بسیار مهم است. در صورت مشاهده هرگونه تب، ناراحتی و درد که پس از چند روز بدتر می شود، حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید.
نگهداری و مراقبت از فیکسچر
همان طور که دندانهای طبیعی شما نیاز به نظافت و نگهداری منظم دارند، باید همانگونه از ایمپلنت دندان های جدید خود نیز مراقبت کنید. مراقبت مناسب در منزل، چک آپ و… همراه با مراجعهی منظم به دندانپزشک و متخصص بهداشت خود را فراموش نکنید.
مدت زمان جراحی فیکسچر
شما قبل از جراحی به غیر از ویزیت های درمانی نیاز به چند جلسه مشاوره دارید. هنگام انجام پروتزهای جزئی متحرک و پل ها می توانید با مقدار هزینه کمتر و مدت زمان کمتری نسبت به دیگر ترمیم ها، ایمپلنت را انجام دهید، اما به همان مقدار قابل اعتماد و موفقیت آمیز نیستند.
هزینه فیکسچر
ایمپلنت ها هزینه ی بیشتری نسبت به سایر روشهای درمانی دارند، اما نتیجه آنها موفقیت آمیز ترین روش درمانی در دندانپزشکی های مدرن میباشد. درمان ایمپلنت سرمایه گذاری خوبی برای داشتن یک لبخند زیبا و داشتن دندان هایی مانند دندان های طبیعی خودتان است.
می توانید با ما تماس بگیرید تا درباره دندان های خود مشاوره دریافت کنید ، امیدواریم که این مطلب ( فیکسچر چیست؟ ) مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد. برای دیدن مطالب بیشتر به سایت کلینیک حکیم مراجعه کنید.