02634027070

02634027071

LOCATION

البرز - فردیس - بین فلکه دوم و سوم - مابین خیابان 25 و 27

پریودانتیکس

پریودانتیکس چیست؟

آنچه در این نوشته خواهید خواند:

پریودانتیکس چیست؟

پریودانتیکس یک تخصص دندانپزشکی است، که شامل ساختارهای مختلف دهان به ویژه لثه ها، دندان ها و استخوان فک می شود. فردی که در این زمینه تخصص دارد، پریودنتیست نامیده می شود.

پریودنتیست کیست؟

پریودنتیست دندانپزشکی است، که در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های پریودنتال و در کاشت ایمپلنت دندان تخصص دارد. معمولاً دو تا سه سال آموزش اضافی در زمینه تشخیص و درمان بیماری های لثه و مشکلات مربوط به آن را گذرانده است. متخصصین پریودنتال با جدیدترین تکنیک های تشخیص و درمان بیماری های پریودنتال آشنا هستند.

علاوه بر این، متخصصان پریودنتال می توانند برای زیبایی لبخند شما عمل زیبایی پریودنتال را انجام دهند. اغلب، دندانپزشکان در صورت پیشرفت بیماری پریودنتال، بیماران خود را به پریودنتیست ارجاع می دهند.

کار پریودنتیست چیست؟

پریودنتیست اغلب با دندانپزشک عمومی اشتباه گرفته می شود. انتظار می رود که یک دندانپزشک عمومی دارای مهارت ها و دانش خاصی مشابه با یک متخصص پریودنتیست باشد، اما اینگونه نیست و هنگامی که مشکلی در دهان و دندان پیشرفت کند و پیچیده شود، دندانپزشک بیمار را به پریودنتیست ارجاع می دهد.

متخصصین پریودنتیک با تکنسین های رادیولوژی، دندانپزشکان عمومی و متخصصان دیگر مانند اندودنتیست همکاری نزدیکی دارند تا به بیماران در دستیابی به یک لبخند زیبا و سلامت دهان و دندان کمک کنند.

زمان مراجعه به پریودنیست

در موارد زیر بیماران باید به پریودنتیست مراجعه کنند:

  • دندانپزشکان ارجاع دهند: اغلب بیماران از آنجا که به دندانپزشکان عمومی مراجعه می کنند، به پریودنتیست ارجاع داده می شوند، این ممکن است به این دلیل باشد که مشکل بیماری لثه بسیار شدید یا تخصصی شده باشد.
  • به دنبال نظر دوم هستند: بسیاری از دندانپزشکان عمومی برای تشخیص بیماری های لثه آموزش دیده اند، که همچنین در محدوده پریودنتیست ها قرار دارند. با این حال، اگر بیمار با برنامه تشخیص و درمان دندانپزشک عمومی موافق نباشد یا به اطلاعات بیشتری نیاز داشته باشد، می تواند مستقیماً به متخصص پریودنتیست مراجعه کند.
  • نیاز به تمیز کردن کامل لثه و دندان: بیماری لثه اغلب به دلیل تجمع پلاک روی دندان ایجاد می شود. پلاک زمانی تشکیل می شود که باکتری ها از سطح دندان پاک نشوند و برای مدت زمان طولانی مسواک و نخ دندان استفاده نشده باشد. پلاک ها می توانند به دندان آسیب برسانند و باعث نفوذ باکتری ها شوند و در نهایت منجر به پوسیدگی دندان شود. با جرم گیری، رسوبات از روی دندان برداشته می شوند.
  • انجام ایمپلنت: ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش ها برای حمایت از ساختار دندان است. هنگامی که استخوان چیزی برای حمایت ندارد، مانند زمانی که دندان در حال حاضر کشیده شده است، بیمار می تواند دچار از دست دادن استخوان فک شود. برای جلوگیری از این امر، از ایمپلنت دندانی که معمولاً از تیتانیوم ساخته شده است، برای بیمار انجام داده می شود.
  • بیماری پریودنتیت تشخیص داده شود: پریودنتیت التهاب لثه است. زمانی ایجاد می شود که لثه در اثر تجمع مداوم جرم و پلاک روی دندان ها تحریک می شود. وقتی این اتفاق می افتد، لثه ملتهب و عفونی می شود. اگر این مشکل خیلی زود درمان نشود، مشکلات لثه می تواند روی استخوان فک تأثیر گذاشته و دندان شل شود. اگرچه عوامل زیادی می توانند باعث ایجاد پریودنتیت شوند، اما معمولاً زمانی اتفاق می افتد که بیمار از بهداشت دهان و دندان ضعیفی برخوردار است.

چه زمانی بیماری لثه اتفاق می افتد؟

بیماری لثه زمانی اتفاق می افتد، که بافت اطراف دندان شما عفونی می شود و باعث التهاب می شود. باکتری های تشکیل دهنده پلاک که میان دندان و لثه جمع می شوند، معمولاً با گسترش در زیر خط لثه باعث ایجاد این تورم می شوند.

شکل اولیه بیماری لثه ژنژیویت نامیده می شود، که با تمیز نگه داشتن دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک می توانید این بیماری را کنترل کنید. با این حال، بیماری لثه پیشرفته یا پریودنتیت ممکن است نیاز به درمان گسترده تری داشته باشد. در این زمان باید به پریودنتیست مراجعه کرد.

درمان بیماری لثه بدون جراحی

پوسته پوسته شدن و ریشه زایی درمان های غیر جراحی برای برداشتن پلاک و جرم از عمق زیر لثه است. این روش ها گاهی اوقات بسته به شدت بیماری فرد بیمار با داروهای ضد میکروبی یا آنتی بیوتیکی نیز همراه می شوند.

درمان بیماری لثه با جراحی

التهاب لثه و پریودنتیت می تواند باعث عقب نشینی یا عقب کشیدن لثه ها شود و ریشه دندان را نمایان کند. پریودنتیست می تواند پیوند لثه انجام دهد، معمولاً بافت مورد نیاز برای جراحی را از سقف دهان شما می گیرد و از آن برای پوشاندن خط عقب نشینی شده لثه استفاده می کند. خط لثه سالم می تواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان، کاهش حساسیت و درد، همچنین بهبود لبخند کمک کند.

سایر درمان های بیماری لثه

سایر درمان هایی که پریودنتیست برای لثه می تواند انجام دهد، عبارتند از:

  • لیزر درمانی
  • روش های بازسازی برای رشد مجدد استخوان و بافت جدید
  • افزایش طول تاج دندان و از بین بردن بافت اضافی لثه
  • کاشت دندان برای نگه داشتن دندان یا بریج جایگزین

برخی از تکنیک ها مخصوص درمان بیماری های لثه هستند و برخی دیگر برای اهداف زیبایی انجام داده می شوند. پریودنتیست ها اغلب خدمات جراحی پلاستیک را ارائه می دهند مانند:

  • افزایش طول تاج دندان برای رفع لبخند لثه ای یا خط ناهموار لثه
  • پیوند لثه برای کاهش ظاهر دندان های بلند در اثر افزایش سن یا بیماری لثه
  • بازیابی منحنی طبیعی لثه و فک پس از جایگزینی دندان از دست رفته

نتیجه گیری

وقتی به پریودنتیست مراجعه می کنید، باید در مورد هرگونه علائمی که دارید به او بگویید. آنها ممکن است اطلاعات شخصی مانند شرایط سلامتی و داروهایی که مصرف می کنید از شما بپرسند.

پریودنتیست همچنین ممکن است تغییر شیوه زندگی و درمان های خانگی را برای کمک به کنترل بیماری لثه و جلوگیری از مشکلات بعدی توصیه کند. برخی از این توصیه ها شامل موارد زیر می باشد:

  • مسواک زدن دوبار در روز یا بعد از هر وعده غذایی و نخ دندان کشیدن
  • از مسواک با برس نرم استفاده کنید.
  • از دهانشویه مناسب با مشورت دندانپزشک استفاده کنید.
  • سیگار کشیدن یا جویدن تنباکو را ترک کنید.

می توانید با ما تماس بگیرید تا درباره دندان های خود مشاوره دریافت کنید، امیدواریم که این مطلب ( پریودانتیکس ) مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد. برای دیدن مطالب بیشتر به سایت کلینیک حکیم مراجعه کنید.