روکش پرسلن چیست؟
روکش پرسلن یک پوسته بسیار نازک از پرسلن یا همان کامپوزیت به رنگ دندان است که روی سطح دندان ها قرار می گیرد و مشکلات دندان از جمله مینای دندان های فرسوده یا فاصله ناهموار دندان را که تغییر رنگ داده اند و یا دچار ترک خوردگی و آسیب شده اند را برطرف می کند.
اگر دندان هایتان تغییر رنگ داده، کج یا خرد شده اند و از آنها راضی نیستید، ممکن است برای بهبود آنها به فکر روکش باشید. پرسلن یک روکش نازک است که روی قسمت جلویی دندان ها قرار می گیرد. روکش پرسلن به دلیل مقرون به صرفه بودن در مقایسه با سایر گزینه های ترمیمی به طور فزاینده ای محبوب تر می باشد.
مزایای روکش پرسلن
پرسلن در دسته دندانپزشکی زیبایی قرار دارد، زیرا که به داشتن لبخند زیبا با دندان های زیبا و فرم دار کمک می کند، اما دارای ویژگی های محافظتی نیز هستند و ممکن است نیاز به درمان های گسترده تر را از بین ببرند.
از دیگر مزایای این روکش ها می توان به دوام، بهبود ظاهر لبخند و نیاز به حذف اندک یا بدون ساختار دندان نسبت به روکش اشاره کرد، امروزه انواع روکش های مختلف وجود دارند که نیازی به آماده سازی دندان های زیرین قبل از چسباندن روی دندان ندارند. روکش های دندانی توانایی بر طرف کردن اکثر یا حتی تمام مشکلات زیبایی دندان شما را دارند.
مشکلات دندانی که به روکش پرسلن نیاز دارند
برای انجام دادن روکش پرسلن و یا دیگر روکش های دندانی باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا شما را مورد معاینه قرار دهد و تشخیص دهد که آیا به روکش دندان احتیاجی دارید یا خیر، برخی از این مشکلات شامل موارد زیر می شوند:
مینای دندان فرسوده
مشکل مینای دندان می تواند با گذشت زمان و مصرف مواد مضر مثل: نوشابه، چای یا قهوه، سیگار کشیدن، استفاده از برخی و… به دندان ها آسیب وارد می کنند و موجب ساییدگی و یا کدر شدن دندان می شوند. یکی دیگر از مشکلات دندانی ژنتیک می باشد، که بسیار تاثیر گذار است. روکش ها برای اصلاح مینای فرسوده و آسیب دیده بسیار مناسب هستند.
ساییدگی و ترک خوردگی دندان
از دیگر مشکلات دهان و دندان که به طور طبیعی باعث ساییدگی دندان ها می شود، بالا رفتن سن و ژنتیک است. با بالا رفتن سن افراد بیشتر در معرض خرابی دندان، ترک یا ظاهر ناهموار قرار می گیرند، بنابراین روکش ها گزینه مناسبی هستند که توانایی بازیابی ظاهر طبیعی دندان ها را دارند.
دندانهای ناهموار
ناهمواری دندان ها در اثر ساییدن و به مرور زمان ایجاد می شود، که می تواند علاوه بر مشکلات لبخند منجر به تغییر رنگ دندان ها نیز بشود، که از طریق روش سفید کردن دندان ها به طور کامل قابل اصلاح نباشد. در چنین شرایطی، روکش ها می توانند یک راه حل ساده و مناسب را برای شما ارائه دهند.
داشتن شرایط روکش
برای تعیین اینکه آیا شما یک کاندید مناسب برای روکش دندان هستید و شرایط انجام روکش را دارید یا خیر، باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا دهان و دندان هایتان را مورد معاینه و ارزیابی قرار دهد. سپس اگر شرایط انجام روکش را داشتید، تمام گزینه های درمانی مناسب را با شما در میان می گذارد و بهترین آن ها را به شما پیشنهاد می دهد.
مراحل انجام روکش پرسلن
مراحل درمان شامل آماده سازی دندان ها برای روکش به صورت برگشت ناپذیر می باشد، به همین خاطر مهم است که دندانپزشک شما در مورد هرگونه تغییر و نتیجه ای، همچنین راجب حذف نکردن ساختار دندان ها با شما صحبت کند.
بعد از نتیجه گیری انتخاب بهترین و مناسب ترین روکش، مرحله بعدی درمان شامل بررسی کامل جزئیات از جمله آماده سازی دندان ها برای روش خاص روکش و موارد لازم برای ظاهر و تناسب صحیح آنها است.
نحوه قالب گیری دندان
مراحل مختلفی برای روکش دندان موجود است که ابتدا، پزشک به آرامی سطح دندانهایی را که گیرنده روکش ها هستند، میسایند و به اندازهی ضخامت بسیار ناچیزی از سطح مینای دندان را بر می دارند تا فضایی برای روکشها فراهم شود.
پزشک با استفاده از مواد قالب گیری قابل انعطاف، قالبی را از دندانها میگیرند و این قالب را به همراه اطلاعات پشتیبان، به لابراتوار دندانسازی ارسال می کند و در آنجا از آن به عنوان الگو برای روکش دندان های شما استفاده می شود.
ساخت روکش
ساختن روکشهای پرسلن سفارشی شده برای دندان های شما ممکن است یک الی دو هفته طول بکشد و در این مدت زمان، ممکن است برای شما از روکشهای موقت استفاده شود که این موضوع به تصمیم شما براساس حساسیت دندان قبل از درمان اتخاذ می شود.
نحوه قرار گیری روکش
در مرحل آخر دندانپزشک روکش های آماده شده را به طور موقت روی دندانهای شما قرار میدهد که در صورت نیاز مینای دندان را بیشتر میتراشد تا به درستی روکشها را روی دندانهایتان قرار دهد. این کار به دقت بسیار زیادی دارد. هنگامی که همه چیز مورد تایید شما و دندانپزشک باشد، روکش ها با استفاده از چسب مخصوص به طور دائمی به روی دندانهای شما وصل و چسبانده می شوند.
نحوه مراقبت از روکش
بعد از انجام و اتمام کار روکش باید مراقب باشید که خراب و یا شکسته نشوند، زیرا که پوسته های پرسلن نازک هستند و ممکن است آسیب ببینند یا شکسته شوند. دندانپزشک ممکن است به شما در مورد برخی موارد استفاده یا تمایل به رژیم غذایی توصیه کند، مخصوصاً اگر دندان قروچه دارید، از یک وسیله محافظ استفاده کنید.
رژیم غذایی روکش دندان
در رژیم غذایی که دندانپزشک می دهد، تاکید بر مصرف نکردن غذاها و نوشیدنی های رنگ دار مثل قهوه می باشد. اگر از افرادی هستید که تمایل به جویدن وسایل و اشیا مثل مداد دارید، باید سعی بر ترک کردن آن داشته باشید زیرا این روکش ها نسبت به دندان های طبیعی شکننده ترند و با جویدن اجسام سخت آسیب می بینند.
هزینه و مبلغ روکش پرسلن
عوامل گوناگونی میتوانند بر هزینه و مبلغ روکش پرسلن تأثیر گذارند، از جمله موادی که برای روکش مورد استفاده قرار می گیرد، تعداد دندان هایی که روکش روی آن ها قرار می گیرد و… بعد از ارزیابی دندانپزشک طبق بررسی ها و مشاوره ای که انجام می دهد، هزینهی درمان را به شما می گوید.
می توانید با ما تماس بگیرید تا درباره دندان های خود مشاوره دریافت کنید ، امیدواریم که این مطلب ( روکش پرسلن ) مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد. برای دیدن مطالب بیشتر به سایت کلینیک حکیم مراجعه کنید.